În cadrul şedinţei ordinare din 12 februarie 2009 Consiliul de Administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare a aprobat decizia cu privire la eliberarea licenţei de categoria B pentru desfăşurarea activităţii asociaţiilor de economii şi împrumut pe un termen nelimitat următoarelor asociaţii: AEÎ “Bălăureşti” în limita raionului Nisporeni, AEÎ “Sofmicrocredit” şi AEÎ „Ochiul Alb” în limita raionului Drochia, AEÎ „Ciuciulea” în limita raionului Glodeni şi AEÎ „Elizomon” în limita raionului Briceni. De asemenea, au fost avizate înregistrările de stat a statutelor în redacţie nouă a 10 asociaţii de economii şi împrumut.
În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost aprobate decizii cu privire la eliberarea licenţelor:
1. Brokerului de Asigurare-Reasigurare „OMNIS” S.R.L. i-a fost acordată licenţa pentru dreptul de a desfăşura activitatea de intermediere în asigurări şi/sau reasigurări pe un termen de 5 ani,
2. Companiei de Asigurări „GALAS” S.A. i s-a acordat licenţă pentru dreptul de a desfăşura activitate în domeniul asigurărilor (asigurări generale) pentru Clasa 10 Asigurări de răspundere civilă auto, asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule pe termen nelimitat.
Consiliul de Administraţie al CNPF a adoptat decizia cu privire la înregistrări în Registrul de stat al valorilor mobiliare (RSVM) privind:
1. Plasarea valorilor mobiliare în cadrul emisiunilor de constituire a S.A.”Ecofond” în sumă de 20 000 lei şi a S.A.”EmisConsultingGrup” în sumă de 250 000 lei. Capitalul social al S.A.”Ecofond” constituie 20 000 lei împărţit în 20 acţiuni ordinare nominative nematerializate de clasa I cu valoarea nominală - 1000 lei, iar capitalul social al S.A.”EmisConsultingGrup” constituie 250 000 lei împărţit în 250 000 acţiuni ordinare nominative nematerializate cu valoarea nominală - 1 leu.
2. Plasarea valorilor mobiliare conform dării de seamă privind rezultatele emisiunii suplimentare de acţiuni realizate de S.A.„Agroprodservice” în sumă de 10 000 lei în scopul conformării cerinţelor legislaţiei privind mărimea capitalului social a unei societăţi pe acţiuni. Capitalul social după majorare va constitui 20 000 lei, divizat în 2 000 acţiuni ordinare nominative de clasa I cu valoare nominală – 10 lei.
De asemenea, au fost înregistrate valorile mobiliare plasate de S.A.”Agat” în sumă de 14 000 000 lei şi S.A.”Moldpresa” în sumă de 2 980 800 lei. Capitalul social al S.A.”Agat” după majorare va constitui 42 664 560 lei, divizat în 4 266 456 acţiuni ordinare nominative de clasa I cu valoare nominală – 10 lei. Capitalul social al S.A.”Moldpresat” după majorare va constitui 4 580 640 lei, divizat în 174 195 acţiuni ordinare nominative şi 16 665 acţiuni preferenţiale cu valoarea nominală – 24 lei. Aport la majorarea capitalului social au servit mijloacele băneşti ale acţionarilor, iar în cazul S.A.”Agat” aport la majorare au servit atît mijloacele băneşti ale acţionarilor cît şi patrimoniul statului aflat în gestiunea economică a societăţii „Agat”.
În RSVM a fost înregistrată majorarea capitalului social al S.A.”Olero” cu 10 000 lei din contul mijloacelor băneşti prin majorarea valorii nominale a unei acţiuni ordinare nominative de la 1 leu la 2 lei. Capitalul social al societăţii după majorare va constitui 20 000 lei divizat în 10 000 acţiuni ordinare nominative de clasa I cu valoarea nominală 2 lei.
Ca rezultat al deciziei aprobate de Consiliul de Administraţie al CNPF au primit autorizaţii de reorganizare următoarele societăţi pe acţiuni:
1. S.A.”Auto-prezent” i-a fost eliberată autorizaţia de reorganizare prin transformare în S.R.L. „Auto-prezent”;
2. S.A.”Reparaţie” i-a fost eliberată autorizaţia de reorganizare prin dezmembrare cu crearea unei noi societăţi S.R.L.”ADM-Ulei”;
3. S.A.”Electrotehnica” i-a fost eliberată autorizaţia de reorganizare prin dezmembrare cu separarea unei părţi din activele societăţii cu transmiterea patrimoniului la S.R.L.”Decostar”.
În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis excluderea din Registrul de stat al valorilor mobiliare (RSVM) şi anularea valorilor mobiliare emise anterior de următoarele societăţi pe acţiuni: S.A.”Agroindtehservice” în număr de 307072 acţiuni, S.A.”Iuglon” în număr de 200 acţiuni; S.A. “Elada-CL” în număr de 100 acţiuni; S.A.”Fincom-Plus” în număr de 31 475 acţiuni; S.A.”CIPS” în număr de 180 acţiuni; S.A.”Mezonit - 7” în număr de 61460 acţiuni ca rezultat al lichidării societăţilor enumerate; S.A.”Consola” în număr de 12 151 acţiuni; S.A.”Sancomplex Grup” în număr de 1 065 370 acţiuni; S.A.”Polisteco” în număr de 128 628 acţiuni ca rezultat al reorganizării prin transformare.
De asemenea, Consiliul de Administraţie al CNPF a decis abrogarea Ordonanţei CNPF nr.1/1-O din 16.01.2009 „Cu privire la unele măsuri de asigurare” prin care au fost suspendate operaţiunile la conturile curente şi de depozit deschise de R.I.”Sibila” S.A. la băncile comerciale din Republica Moldova.