COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

NOUTĂȚI

Prima | NOUTĂȚI | Comunicate

Reprezentanții CNPF au efectuat o vizită de studiu la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România

  • 14.09.2022
  • 1426

O delegație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), condusă de președintele autorității, Cornelia Cozlovschi, a efectuat o vizită de documentare la București, pe data de 12 septembrie 2022, în cadrul căreia s-a întâlnit cu președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din România, Nicu Marcu.

Întrevederea cu colegii români a avut ca obiectiv schimbul de experiență și preluarea celor mai bune practici europene în materie de mecanisme și instrumente menite să impulsioneze dezvoltarea pieței de capital. 

Pornind de la faptul că Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană (UE), părțile au analizat posibile căi de asistență pentru ajustarea cadrului legal și armonizarea legislației naționale în domeniu cu cea a UE.

Programul vizitei găzduite de ASF România a inclus și discuții referitoare la procedura de supraveghere a entităților din perspectiva supravegherii bazate pe risc, condițiile de acces și operarea directă a companiilor de investiții, digitalizarea serviciilor, protecția drepturilor consumatorilor etc.

Totodată, reprezentanții CNPF au realizat un schimb de opinii privind platformele de tranzacționare și căile de atragere pe bursă a cererii și ofertei de capital.

Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, a remarcat nivelul înalt de cooperare dintre cele două autorități, exprimându-și deschiderea pentru a intensifica în continuare relațiile de colaborare bilaterală pe diferite segmente de activitate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY