COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

Progresele în realizarea Memorandumului de politici economice și financiare, analizate de CNPF și FMI

  • 25.07.2022
  • 2353

Reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au avut vineri, 22 iulie a.c., o întrevedere cu experții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Oficialii au discutat despre progresele înregistrate de autoritatea de supraveghere nebancară în implementarea acțiunilor incluse în Memorandumul de politici economice și financiare, încheiat între Guvernul Republicii Moldova și FMI în anul 2021.

De asemenea, la ședință  au fost prezentate informații referitoare la evoluțiile sectorului asigurări și de creditare nebancară, inclusiv prin prisma măsurilor și intervențiilor CNPF în cadrul exercitării atribuțiilor de reglementare și supraveghere, cu scopul consolidării stabilității și sustenabilității atât sectoriale, cât și a pieței financiare per ansamblu.

Menționăm că, în perioada 20-29 iulie 2022, misiunea FMI va purta discuții la Chișinău cu mai multe autorități din Republica Moldova în contextul primei evaluări a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF). Discuțiile vizează evoluțiile economice recente și perspectivele, progresul atins în implementarea programului și riscurile cu care se confruntă economia.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY