logo

COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE

Experții FMI în vizită la CNPF


https://www.cnpf.md/ro/expertii-fmi-in-vizita-la-cnpf-6307_93385.html

Conducerea Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a avut ieri o întrevedere cu misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), aflată într-o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 4-8 aprilie 2022. În cadrul ședinței, s-a discutat despre gradul de realizare de către CNPF a acțiunilor incluse în Memorandumul de politici economice și financiare, precum și evoluțiile înregistrate în procesul de transfer a unor competențe de supraveghere către Banca Națională

Conducerea Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a avut ieri o întrevedere cu misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI), aflată într-o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 4-8 aprilie 2022.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre gradul de realizare de către CNPF a acțiunilor incluse în Memorandumul de politici economice și financiare, precum și evoluțiile înregistrate în procesul de transfer a unor competențe de supraveghere către Banca Națională a Moldovei.

În context, experții FMI au apreciat pozitiv adoptarea de către Legislativ a proiectelor de legi ce vizează consolidarea protecției consumatorilor de împrumuturi nebancare și racordarea parțială a cadrului național la prevederile UE privind accesul la activitate și desfășurarea activității de asigurare și reasigurare.