COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

Parlamentul a operat modificări la Legea cu privire la asigurări

  • 20.12.2019
  • 686

Parlamentul a adoptat vineri, 20 decembrie, în prima și a doua lectură, modificările la art. 29 din Legea 407/2006 cu privire la asigurări, articol care reglementează exigențele față de deținătorii de participații calificate, precum și consecințele necorespunderii, respectiv neîntrunirii tuturor rigorilor legale. 

În conformitate cu amendamentele adoptate, la aplicarea gestiunii acțiunilor suspendate și/sau instituirea administrării speciale asupra asigurătorului se va purcede la reevaluarea acțiunilor, implicit, în cazul cotei ce depășește 10 la sută din numărul total de acțiuni emise, cu antrenarea unui evaluator autorizat. Totodată, s-a oferit posibilitatea de a prelungi termenul de expunere la vânzare (3 luni de 3 ori), fiind admisă modificarea prețului acțiunilor.

Anterior, organul executiv al societății era obligat să reducă prețul acțiunilor expuse la vânzare, în limitele de până la 30% în raport cu prețul stabilit, neavând dreptul de a reevalua prețul acțiunilor sau de a le expune la vânzare la același preț.

Prezent la ședința în plen a Parlamentului, președintele CNPF, Valeriu Chițan, s-a pronunțat pentru susținerea inițiativei în cauză, specificând că amendamentul respectiv completează vidul juridic aferent ”... reevaluării acțiunilor nou-emise și reexpuse la Bursă de către companiile de asigurări”.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY