COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

Oportunitățile de îmbunătățire a accesului la finanțe pentru micile companii din zona rurală, au fost examinate la CNPF

  • 04.11.2021
  • 335

Vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Vitalie Lemne, a avut miercuri, 3 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanții grupului german ”Sparkassen Finance Group”, care implementează proiectul ”Acces la finanțare pentru dezvoltarea durabilă și adaptabilă la climă a zonelor rurale din R. Moldova”, în cadrul căreia au fost examinate posibilitățile de îmbunătățire a accesului la serviciile financiare pentru micii antreprenori de la sate.

Reprezentanții grupului financiar german ”Sparkassen Finance Group” au menționat că obiectivele principale ale proiectului sunt: furnizarea de servicii financiare pentru micii fermieri, IMM-uri și potențiali antreprenori din zonele rurale în corespundere cu nevoile acestora de dezvoltare (economică); formarea financiară durabilă în afaceri pentru locuitorii din zonele rurale; încurajarea populației rurale și furnizorilor de servicii financiare să efectueze investiții în reziliența durabilă la schimbările climatice.

De asemenea, proiectul include o serie de activități cu accent pe: alfabetizarea financiară a populației rurale; formarea antreprenorială și coaching; creșterea alfabetizării în afaceri și a comportamentului antreprenorial al micilor fermieri din mediul rural etc.

Conducerea grupului financiar german ”Sparkassen Finance Group” și-au exprimat disponibilitatea de a oferi asistență tehnică sectorului Asociațiilor de Economii și Împrumut (AEÎ) din Moldova prin intermediul Asociației Naționale Centrale a AEÎ în vederea dezvoltării și extinderii capacității acesteia, precum și implementării unui șir de măsuri de educare financiară a membrilor AEÎ și de asigurare a rezilienței afacerilor acestora.

*** Grupul financiar german ”Sparkassen Finance Group” a fost fondat în ianuarie 1992 în orașul Bonn, Germania, și este prezent în 50 de țări. Volumul proiectelor implementate în anul 2019 de ”Sparkassen Finance Group” este estimat la 26,3 mil. euro.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY