COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

În atenţia deţinătorilor de valori mobiliare şi societăților pe acțiuni

  • 20.05.2020
  • 702

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF), călăuzindu-se de dispoziţiile Legii nr.234/2016 cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare (art.46 alin.(82)), continuă începând cu 01.04.2020 procedura de verificare a datelor aferente acţiunilor deţinătorilor de valori mobiliare ale societăţilor pe acţiuni. În context, consemnăm că verificarea în cauză va cuprinde: balanţa valorilor mobiliare plasate, aflate în circulaţie şi de tezaur, prin contrapunerea datelor din registrele societăţilor de registru cu datele deţinute de CNPF, custozii şi emitenţii de valori mobiliare.

În acelaşi timp, sensibilizăm atenţia deţinătorilor de valori mobiliare ale societăţilor pe acţiuni vizate privind necesitatea verificării corectitudinii datelor aferente acţiunilor deţinute înscrise în registrul acţionarilor.

Notă: Verificarea va avea loc până la transmiterea registrelor deţinătorilor de valori mobiliare către Depozitarul central unic al valorilor mobiliare, conform Programului de transmitere stabilit de CNPF.

Lista societăţilor pe acţiuni şi societăţilor de registru

Telefon de contacte: 022 859 460

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY