COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

În atenția companiilor de asigurări: Curs de instruire privind tranziția către sistemul de supraveghere prudențială

  • 24.03.2021
  • 1022

Persoanele cu funcții de conducere, actuarii, underwriterii, precum și managerii de risc din cadrul companiilor de asigurări sunt invitați să participe la atelierul de instruire Pregătirea pentru supravegherea prudențială: managementul riscului, guvernanța corporativă și evaluarea proprie a riscului și solvabilității (ORSA)”. Instruirile sunt organizate de către Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), în cooperare cu reprezentanții Proiectului Transparența Sectorului Financiar în Moldova” (FSTA), finanțat de Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 

Obiectivul acestor instruiri este de a pregăti companiile de asigurări pentru tranziția către supravegherea prudențială, prevăzută de noul proiect de lege privind activitatea de asigurare/reasigurare. Totodată, implementarea supravegherii prudențiale în domeniul asigurărilor reprezintă și o cerință a Directivei UE Solvabilitate II.

 

Instruirea va fi susținută de către doamna Holly Bakke, expertă în asigurări și consultant cu o vastă experiență în domeniul reglementării piețelor financiare emergente, împreună cu reprezentanți ai direcției de profil din cadrul CNPF. Discuțiile vor viza cele mai bune practici internaționale privind componentele esențiale ale supravegherii prudențiale, precum și modalitatea și termenele de implementare a acestora pe piața financiară din Republica Moldova.

 

Atelierul va fi divizat în două sesiuni de instruire, care se vor desfășura online, în zilele de 29 și 30 martie 2021, între orele 14:00-16:30. Pentru participarea la programul de instruire, persoanele delegate sunt rugate să completeze formularul de participare disponibil pe următorul link: Atelier Zoom, până la data de 28 martie 2021. Detaliile legate de conexiunea la evenimentul de instruire vor fi furnizate participanților înregistrați, pe adresa de e-mail indicată în formular.

Limba de lucru a evenimentului de instruire va fi româna, fiind asigurată traducerea simultană în/din limba engleză pe tot parcursul sesiunilor.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY