COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

CNPF și FINedu au organizat o dezbatere financiară pentru elevi

  • 23.03.2023
  • 1480

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) și FINedu Club „Orizont” au organizat miercuri, 22 martie 2023, o competiție de dezbateri cu genericul: „Finanțarea întreprinderii prin împrumuturi vs. de pe piața de capital”. Printre arbitrii competiției s-a aflat Vitalie Lemne, vicepreședintele CNPF, care a evaluat argumentele prezentate de fiecare echipă și s-a expus pe marginea pozițiilor promovate de acestea.

Competiția s-a desfășurat între două echipe a câte trei persoane, care și-au apărat, pe rând, opiniile în fața audienței, aducând informații concludente într-un timp și format prestabilit și încercând să convingă arbitrii competiției și pe cei prezenți la dezbatere că viziunea lor este cea mai bine argumentată.

Grupul de arbitri a declarat câștigătoare Echipa „Guvernului”, care a reușit să aducă mai multe argumente în favoarea finanțării unei afaceri prin intermediul instrumentelor oferite de piața de capital.

Echipele au beneficiat de suportul informațional și metodologic al CNPF.

Evenimentul integral poate fi urmărit la linkul: https://bit.ly/3Z47ZOd

Notă: Dezbaterea financiară face parte din seria de acțiuni realizate de autoritatea de supraveghere în cadrul Global Money Week 2023 – o mișcare globală de creștere a nivelului de educație financiară în rândul tinerilor.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY