COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

NOUTĂȚI

Prima | NOUTĂȚI | Comunicate

CNPF explorează perspectivele de dezvoltare a pieței de capital în colaborare cu mediul academic

  • 29.02.2024
  • 606

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a desfășurat, pe data de 28 februarie, o discuție cu profesorii universitari de la Facultatea de Finanțe a Academiei de Studii Economice a Moldovei, la care au participat decanul facultății de Finanțe, Ludmila Cobzari, și profesorii universitari: Viorica Lopotenco, Angela Secrieru, Ana Cîrlan, Stela Ciobu și Angela Timuș. În cadrul ședinței au fost abordate perspectivele de dezvoltare a pieței de capital din Republica Moldova.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru a identifica și a discuta repere esențiale legate de dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova. Profesorii universitari au oferit o perspectivă asupra condițiilor necesare pentru creșterea și consolidarea pieței de capital din țară și au subliniat importanța acțiunilor care ar crește transparența și încrederea investitorilor în piața de capital, activităților de educație financiare și de promovare a instrumentelor financiare.

Președintele CNPF, Dumitru Budianschi, a prezentat principalele direcții de dezvoltare a pieței de capital la care autoritatea lucrează în prezent și a subliniat importanța colaborării strânse între instituțiile financiare și mediul academic în acest demers. Totodată, președintele a evidențiat că dezvoltarea pieței de capital din Moldova necesită implicarea mai multor instituții guvernamentale, dar și a universităților și cercetătorilor din sectorul financiar.

CNPF reiterează angajamentul de a colabora strâns cu mediul academic, instituțiile financiare și alte părți interesate pentru a promova dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova, pentru a contribui astfel la creșterea economică și stabilitatea financiară în țară. Ședință a fost prima din șirul de întâlniri pe care CNPF urmează să le organizeze în contextul elaborării Strategiei de dezvoltare a pieței de capital.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY