COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

Depozite

Prima | ... | Depozite | CNPF explică

CNPF explică

Pentru a confirma deschiderea unui depozit bancar, vei primi documente specifice. Conform legii, contractul de depozit trebuie să fie încheiat în scris. Acesta poate fi sub forma unui libret de economii, un certificat de depozit sau orice alt document, care să ateste suma depusă și alte detalii importante.

În plus, acum puteți încheia contractele de depozit și online, folosind aplicații web, SMS-uri sau e-mailuri, conform Legii nr. 157/2014 privind contractele la distanță pentru serviciile financiare.

Un depozit bancar este o sumă de bani pe care o depuneți într-un cont la o bancă. Banca urmează să vă returneze acești bani la un moment dat în viitor, fie după o perioadă prestabilită (numită "depozit la termen") sau oricând solicitați aceasta (numit "depozit la vedere"). Puteți primi dobândă pentru acești bani, în funcție de termen și alte condiții stabilite între dvs. și bancă. Examinarea eventualelor reclamații din partea consumatorilor referitor la activitatea băncilor în domeniul depozitelor ține de competența CNPF.

Pe lângă bănci, asociațiile de economii și împrumut (AEÎ), de asemenea, acceptă depozite de la membrii lor. Examinarea eventualelor reclamații referitor la activitatea AEÎ ține de competența Băncii Naționale a Moldovei.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY