Mijloacele din contul de depozit, inclusiv dobânzile, se restituie moștenitorilor la prezentarea certificatului de moștenitor eliberat de către notar.
Mijloacele din contul de depozit, inclusiv dobânzile, se restituie moștenitorilor la prezentarea certificatului de moștenitor eliberat de către notar.
Indiferent de termenul și condițiile contractuale, deponentul este în drept oricând de a-l anula și a ridica toți banii depuși. În acest caz, banca ar putea cere de la deponent restituirea dobânzii plătite anterior, inclusiv a celei capitalizate, precum și ar putea percepe unele plăți sau penalități pentru reziliere anticipată, dacă contractul semnat prevede asemenea condiții.
Pentru a confirma deschiderea unui depozit bancar, vei primi documente specifice. Conform legii, contractul de depozit trebuie să fie încheiat în scris. Acesta poate fi sub forma unui libret de economii, un certificat de depozit sau orice alt document, care să ateste suma depusă și alte detalii importante.
În plus, acum puteți încheia contractele de depozit și online, folosind aplicații web, SMS-uri sau e-mailuri, conform Legii nr. 157/2014 privind contractele la distanță pentru serviciile financiare.
Un depozit bancar este o sumă de bani pe care o depuneți într-un cont la o bancă. Banca urmează să vă returneze acești bani la un moment dat în viitor, fie după o perioadă prestabilită (numită "depozit la termen") sau oricând solicitați aceasta (numit "depozit la vedere"). Puteți primi dobândă pentru acești bani, în funcție de termen și alte condiții stabilite între dvs. și bancă. Examinarea eventualelor reclamații din partea consumatorilor referitor la activitatea băncilor în domeniul depozitelor ține de competența CNPF.
Pe lângă bănci, asociațiile de economii și împrumut (AEÎ), de asemenea, acceptă depozite de la membrii lor. Examinarea eventualelor reclamații referitor la activitatea AEÎ ține de competența Băncii Naționale a Moldovei.