COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

Declarație pentru public

  • 20.11.2020
  • 573

Comisia Națională a Pieței Financiare își exprimă dezacordul față de modul de contestare a actului administrativ emis de autoritate, de către „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL, acesta prezentând cereri scrise ”pe genunchi”, ceea ce este absolut detestabil, descalificant și desconsiderator - nu pur și simplu la adresa regulatorului, dar în general la adresa statului propriu-zis.

Autoritatea de supraveghere califică drept acțiuni subversive, ”regizate de mână invizibilă”. Aceste provocări nu sunt altceva decât o sfidare la adresa instituțiilor statului, la adresa securității naționale, la adresa bunului simț și societății în ansamblu.

Aceasta este o primă încercare de a testa vigilența instituțiilor statului, următoarele ”ținte” fiind bănci sistemice cu pondere covârșitoare în piața financiară.

Respectiv, acțiunile în cauză reprezintă nu altceva decât o provocare de proporții ”cu bătaie lungă”, cu impact cuantificabil, estimat la costuri enorme – atât financiare, cât și reputaționale -, cu  efecte devastatoare pe plan intern și cel internațional.

În susținerea celor enunțate, Comisia Națională - autoritate publică ”...cu putere de decizie, de dispensă, de interdicție, de intervenție, de control și de sancționare..., care reglementează și autorizează activitatea participanților la piața financiară nebancară, precum și supraveghează respectarea legislației”, sensibilizează și sporește atenția publicului asupra unor pasibile consecințe nefaste la adresa siguranței și sustenabilității micro- și macroeconomice, sectorul de asigurări fiind doar ”o piatră de încercare”, realmente miza fiind sectorul bancar, implicit destabilizarea sectorului financiar în ansamblu.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY