COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

NOUTĂȚI

Prima | NOUTĂȚI | Comunicate

CNPF contribuie la creșterea nivelului de educație financiară a tinerilor

  • 29.07.2022
  • 2544

Vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), Adrian Gheorghiță, a moderat o sesiune de educație financiară pentru participanții taberei de vară FINedu Camp 2022, ce se desfășoară în perioada 25-30 iulie 2022. Scopul proiectului constă în creșterea gradului de familiarizare a tinerilor cu noțiuni de bază din finanțe publice, finanțe corporative și finanțe personale, astfel încât aceștia să poată lua decizii financiare inteligente.

În cadrul activității de educație financiară moderate de CNPF, participanții au avut posibilitatea să afle despre misiunea și rolul autorității de supraveghere, precum și aspectele de activitate a celor trei sectoare ale pieței financiare nebancare (asigurări, de capital și creditare nebancară). Tinerii au fost interesați de tipurile de asigurări obligatorii și facultative, condițiile de contractare a unui credit nebancar, ce reprezintă dobânda anuală efectivă, instrumentele, produsele și serviciile financiare disponibile în Republica Moldova.

La final, CNPF a premiat cei mai activi participanți, oferindu-le cărți de educație financiară și de dezvoltare personală.

Instruirea a fost organizată în contextul parteneriatului dintre CNPF și Asociația Obștească FINEDU și se înscrie în noile abordări instituționale privind creșterea interesului față de activitățile de educație financiară și conștientizarea importanței acesteia în dezvoltarea economică a țării.

Notă: Tabăra de vară FINedu Camp 2022 este realizată în cadrul Programului de granturi oferite de Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu mai mulți parteneri din mediul public și privat.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY