COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
   

CNPF a inițiat procedura de remediere financiară la compania de asigurări „MOLDOVA-ASTROVAZ” SA

  • 01.07.2019
  • 668

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) aduce la cunoștința publicului despre lansarea procedurii de remediere financiară la compania de asigurări „MOLDOVA-ASTROVAZ” SA, potrivit art. 42 din Legea nr. 407/2006 cu privire la asigurări, ca urmare a controlului tematic efectuat la această entitate la situația din 31.12.2018, în cadrul căruia au fost depistate mai multe abateri și nereguli în formarea rezervelor tehnice de asigurare, inclusiv la eliberarea certificatelor de asigurare „Carte Verde.

Astfel, pe durata aflării în procedură de remediere financiară, începând cu data de 01.07.2019, compania „MOLDOVA-ASTROVAZ” SA are interdicția de a subscrie noi contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă (Carte Verde). De asemenea, compania „MOLDOVA-ASTROVAZ” SA are interdicția de a desfăşura activităţi investiţionale prin înstrăinarea activelor fără acordul prealabil al autorității de supraveghere.

CNPF precizează că, începând cu 02.04.2018, Asigurătorul menționat s-a aflat în procedură de redresare financiară, iar Planul de redresare financiară nu s-a soldat cu rezultatul scontat (menținerea deficitului, majorarea cheltuielilor, inclusiv repartizarea dividendelor intermediare). Corespunzător celor consemnate, CNPF susține că managementul Asigurătorului nu s-a conformat prescripțiilor cadrului normativ, iregularitățile fiind perpetue, nefiind asigurată stabilitatea financiară a companiei, prin urmare drepturile asiguraților fiind puse în pericol.

În context, CNPF menționează că „MOLDOVA-ASTROVAZ” SA rămâne responsabilă de onorarea tuturor obligațiilor contractuale asumate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY