COMISIA NAŢIONALĂ a PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

Anunț privind inițierea elaborării proiectului Hotărârii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare referitor la aprobarea Regulamentului cu privire la administrarea specială a asociațiilor de economii și împrumut

  • 23.02.2023
  • 378

În temeiul art. 20 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative, art. 9 alin. (1) din Legea nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) anunță inițierea elaborării proiectului Hotărârii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare referitor la aprobarea Regulamentului cu privire la administrarea specială a asociațiilor de economii și împrumut.

Inițierea elaborării proiectului hotărârii prenotate derivă din necesitatea de a crea un cadru normativ secundar de reglementare a unor măsuri administrative, financiare, juridice şi organizatorice ce au drept scop conservarea valorii activelor asociaţiei, protecţia depunerilor de economii ale membrilor, eliminarea deficienţelor din administrarea asociaţiei şi a patrimoniului său, încasarea creanţelor şi asigurarea continuităţii activităţii asociaţiei de economii și împrumut, ținând cont de prevederile relevante a Legii asociațiilor de economii și împrumut nr.139/2007.

Propunerile și recomandările aferente proiectului de Regulament pot fi prezentate pe adresa poștală: Comisia Naţională a Pieţei Financiare, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 77, MD-2012, mun. Chișinău sau, în format electronic - pe adresa: office@cnpf.md sau dnei Tatiana Berladean, pe adresa de e-mail: tatiana.berladean@cnpf.md.

Pentru informații adiționale pot fi contactate persoanele responsabile: Tatiana Berladean, tel. 022 859 526, e-mail: tatiana.berladean@cnpf.md. sau Raisa Andronic, tel. 022 859 511, e-mail: raisa.andronic@cnpf.md

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY