COMISIA NAŢIONALĂ A PIEŢEI FINANCIARE REPUBLICA MOLDOVA
    RO EN RU

NOUTĂȚI

Prima | NOUTĂȚI | Comunicate

Angajații CNPF și-au perfecționat abilitățile de formare în domeniul educației financiare

  • 25.01.2023
  • 2267

Angajații Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au beneficiat miercuri, 25 ianuarie curent, de un curs de Formare de Formatori (Train the Trainers) în domeniul educației financiare, organizat de autoritatea de supraveghere în parteneriat cu FINedu.

Activitatea a fost destinată specialiștilor din cadrul Departamentului piața de capital, care vor contribui, prin abilitățile și cunoștințele obținute, la dezvoltarea unor comportamente financiare responsabile și la educarea unei generații de cetățeni informați, ce iau decizii financiare asumate și bine calculate.

Trainingul, moderat de Veronica Sirețeanu, președinta A.O. FINedu, s-a axat pe analiză, definire, implementare și învățare, adică pe dezvoltarea de competențe, fiind conceput în cheia unui model de urmat în organizarea de activități pentru tineri și adulți.

Formarea continuă a formatorilor este esențială pentru CNPF, întrucât misiunea acestora este de a facilita dobândirea de competențe prin proiectarea unui proces de învățare interactiv, care să încurajeze schimbul de idei și de experiență în cadrul activităților de educație financiară pe care le vor modera.

Notă: Formarea de formatori a fost organizată în parteneriat cu FINedu și face parte dintr-un plan de acțiuni amplu, care conține o serie de activități de educație financiară setate pentru perioada anilor 2022-2023, dezvoltat în baza Acordului de colaborare dintre CNPF și FINedu.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY