NATIONAL COMMISSION FOR FINANCIAL MARKETS REPUBLIC OF MOLDOVA
    RO EN RU

edinţa Consiliului de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare

  • 28.03.2008
  • 1502

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din 27 martie 2008 au fost aprobate următoarele decizii.

Privind avizarea modificărilor în documentele de constituire ale Companiei de Asigurări „ARTAS” S.R.L.
S-a eliberat aviz pentru înregistrarea modificărilor în actele de constituire ale Companiei de Asigurări „ARTAS” S.R.L. privind majorarea capitalului social cu 2 mln. lei (de la 2,01 mln. lei la 4,01 mln. lei) şi includerea în statutul companiei a 3 reprezentanţe: din Bălţi, Cahul şi Hînceşti.
     
S-au examinat programele pentru instruirea şi reciclarea specialiştilor pieţei valorilor mobiliare, prezentate de către Bursa de Valori a Moldovei (BVM).
Urmare a examinării adresării BVM, a fost susţinută iniţiativa de a organiza cursuri de instruire şi reciclare a specialiştilor în vederea activităţii acestora pe piaţa valorilor mobiliare. De menţionat, că în conformitate cu legislaţia în vigoare, atestarea specialiştilor pieţei financiare nebancare, inclusiv a valorilor mobiliare, se efectuează de către C.N.P.F., iar instruirea şi reciclarea lor urmează a fi efectuată de către instituţii specializate sau organizaţii de autoreglementare în domeniu. Dat fiind faptul că BVM este organizaţie de autoreglementare, aceasta este în drept să organizeze astfel de cursuri. Coordonarea cu C.N.P.F. a   programelor de instruire şi reciclare a specialiştilor întocmite de BVM, este necesară  pentru a verifica dacă acestea corespund cerinţelor înaintate faţă de solicitanţii de certificate de calificare în cadrul examenelor de atestare.

Conform ordonanţelor emise în cadrul şedinţei, s-a decis iniţierea controalelor la Compania de asigurări „GARANT” S.R.L. şi la Asociaţia de Economii şi Împrumut din Bocani, raionul Făleşti.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY